• Afdrukken

Activiteit: Met ROSA Gent naar de protestmars tegen Trump

Met ROSA Gent naar de protestmars tegen Trump

24 May 15:00

24 May 16:00

Blandijnberg, 9000 Gent, België

TRUMP NOT WELCOME

VROUWEN VOOROP IN HET VERZET TEGEN TRUMP

Donald Trump is een reactionaire miljardair, rijk geworden door uitbuiting. Hij verheerlijkt seksuele aanrandingen, zet aan tot racistisch geweld en ontkent naar goeddunken de wetenschappelijke realiteit. Hij stimuleert verdeeldheid in de bevolking (racisme, seksisme, homofobie, ...) om de alsmaar groeiende kloof tussen ons en de 1% rijksten te verbergen.

Trump zal op 24 mei in Brussel zijn voor een NAVO- top. Laten we van zijn bezoek gebruik maken voor een muur van protest tegen seksisme, racisme, verhoging van de militaire uitgaven en besparingen!

Doe mee met de ROSA campagne om op deze betoging, in solidariteit met de strijd in de VS, NEEN te zeggen tegen de politiek van Trump. Kom ook op straat tegen de rechtse regering in België. Die past trumpisme toe om via discriminatie, makkelijker en drastisch te besparen.

Verdedig het recht van vrouwen om voor zichzelf te beslissen!

- Tegen de dictaten van de mode en de alomtegenwoordige islamofobie. Voor het recht van vrouwen om zich te kleden zoals ze zelf wensenzonder lastig gevallen te worden.

- Tegen de besparingen en de groei van reactionaire bewegingen. Toegang tot gezondheidszorg met inbegrip van seksuele en reproductieve gezondheid: voor gratis en kwaliteitsvolle contraceptie, voor lessen seksuele opvoeding, voor het recht op abortus.

- Voor het recht op kinderen zonder het risico te lopen om in armoede te belanden. Voor een opwaardering van de lonen naar het voorbeeld van de overwinning in Seattle die $15/u minimumloon afdwong, maar ook tegen onzekere jobs en hyperflexibiliteit.

- Voor een 30u werkweek, zonder loonverlies, met evenredige aanwervingen en afname van de werkdruk.

- Wij volgen het voorbeeld van de betoging in de non-profit sector en komen op voor een onmiddellijk einde aan de besparingen en voor een massaal investeringsplan in de openbare diensten. De maatschappij heeft een collectieve rol te spelen in de personenzorg om de dubbele dagtaak van vrouwen te bestrijden.

- Voor een verenigde strijd van vrouwen en mannen van de 99% in de VS tegen alle vormen van discriminatie, of het nu in België, in de VS of elders is. Alles wat ons verdeelt, verzwakt ons.

Neem deel aan een bijeenkomsten en acties tegen seksisme en besparingen in jouw regio!

ROSA-Gent : CONTACT@CAMPAGNEROSA.BE 0496 83 02 56 (EMILIE)