• Afdrukken

Activiteit: Marx Herlezen II - Das Kapital

Marx Herlezen II - Das Kapital

25 October 14:09

25 October 14:09

Auditorium Jaap Kruithof, Blandijnberg 2, Gent

Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Karl Marx organiseren het Centrum voor Geschiedenis van de Filosofie en de Continentale Filosofie (UGent) en het Centrum voor Ethiek en Humanisme (VUB) in samenwerking met Studiekring BRAAK (VUB) en de Kring Moraal en Filosofie (UGent) twee studieavonden waarop teksten van Marx kritisch worden herlezen.

Die kritische herlezing zal gebeuren door academici van verschillende Vlaamse universiteiten. Na elke lezing zal het publiek de mogelijkheid hebben om met de sprekers in discussie te gaan. Daarom is het aangewezen (maar zeker geen verplichting) dat het publiek zich op voorhand met de te bespreken Marx-teksten confronteert. De teksten zijn beschikbaar op de website van de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschap (UGent). Op 25 Oktober verwelkomen we volgende sprekers, met respectievelijk, volgende onderwerpen:Jelle Versieren (UAntwerpen): De waar (Hoofdstuk 1) Karim Zahidi (UAntwerpen): Uitbuiting Brecht De Smet (UGent): Oorspronkelijke accumulatie (Hoofdstuk 24)

Tenslotte is er ook een afsluitende receptie met muziek en po√ęzie, en een laudatio voor Marx uitgesproken door Jan Dumolyn (UGent).