• Afdrukken

Activiteit: Lezing en discussieavond: Immigratie naar Europa

Lezing en discussieavond: Immigratie naar Europa

16 October 20:00

16 October 22:00

Auditorium 4 (Kruithof, Blandijn)

Commilitones, sympathisanten, geïnteresseerden,

de tweede vorming van dit jaar zal over de immigratiestromen naar Europa gaan. Deze problematiek is niet meer weg te denken uit het maatschappelijke debat, sinds de asielcrisis van 2015 kende ons continent Europa een enorme ongecontroleerde instroom van nieuwkomers. "Wir schaffen das" was het startpunt van een nieuw politiek en demografisch tijdperk voor Europa.

Maar overleeft het oude Europa met zijn culturen en welvarende natiestaten deze instroom wel op lange termijn? En wordt deze sociale en politieke crisis wel goed aangepakt door de Europese politici? Wie heeft recht op asiel en bescherming, en waar? Met NSV gaan we de discussie aan. Het verloop van de avond:

1) LEZING: Een bevoorrechte getuige en kenner van asiel- en immigratie (master in het Europees en Internationaal recht, master in Geschiedenis) zal in eigen naam een lezing geven over de ontwikkelingen op ons continent. 2) DISCUSSIE: Onze spreker zal achteraf in discussie gaan met het publiek over immigratie en over de cijfers van het Belgische en Europese beleid. Daarna sluiten we af met een frisse pint in ons clubcaf├ę.

De identiteit van de spreker zal u pas kennen door te komen. Het wordt echter bijzonder interessant, dat kunnen we u beloven.

Wanneer? 16 oktober om 20u. Locatie: Auditorium 4 (Jaap Kruithof), Blandijnberg 2, 9000 Gent

Tot dan! Het praesidium van NSV! Gent