• Afdrukken

Activiteit: Uylenspiegelfeesten

Uylenspiegelfeesten

17 November 19:00

17 November 23:00

Gravensteen

Traditie met toekomst.

Op zaterdag 17 november organiseert het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond Gent in samenwerking met Rodenbach de jaarlijkse herdenking van één van de grootste studentengrappen aller tijden: de bezetting van het Gravensteen in 1949.

Naar goede gewoonte wordt dit studentikoze gebeuren herdacht onder de vorm van een stijlcantus zoals de studententradities het gebieden. Op die manier wordt ook het Vlaams liederenerfgoed in ere gehouden.

We verwachten opnieuw 200 studenten en alumni uit heel Vlaanderen en Europa op dezelfde plaats waar het studentenprotest zich exact heeft 69 jaar geleden heeft afgespeeld, het Gravesteen.

“Oud en jong samen, een hele avond lang, zingen tijdens zo’n stijlvolle, traditionele cantus: het maakte me 25 jaar jonger …” - Jan Jambon

"Het was voor mij een bijzonder genoegen deze bezetting te kunnen herdenken 60 jaar later. Meteen heb ik ook kunnen vaststellen hoe stijlvol de cantus kon verlopen. De mooiste liederen uit de codex en een gedisciplineerde cantusgroep." - em. prof. dr. dr. h.c. Marcel Storme

"Een fantastische avond onder Vlaams-nationalistische vrienden, het was top!" - Gui Celen

U wordt verwacht in de Ridderszaal van het Gentse Gravesteen (Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent) vanaf 19 uur. De stijlcantus zelf zal aanvangen om 20 uur stipt. We besluiten het zanggebeuren omstreeks middernacht, waarna nog nagepraat kan worden in het Gouden Mandeke (Pensmarkt 9, 9000 Gent).

Stadskledij is verplicht. Plenis coloribus! Foto's van vorige edities zijn terug te vinden op de facebookpagina.

Op voorhand inschrijven is verplicht. Inschrijven gebeurt bij overschrijving van 25 euro (voor studenten) of 40 euro (oud-studenten) op het volgende rekeningnummer: BE22 4459 6644 8147 met vermelding van "Uylenspiegel + naam". Genodigde verenigingen die wensen deel te nemen aan de stijlcantus dienen de organisatie voldoende op voorhand te contacteren via praeses.gent@kvhv.org en te betalen voor de volledige groep.

In samenwerking met Rodenbach.

Leve, groeie, bloeie Vlaams Verbond!