Welkom

 
Naam:
Email:

De studentenpastoraal Gent vormt een enthousiaste groep jonge christenen die zich vanuit een gelovige inspiratie inzetten voor de Gentse studenten. Dat doen we door een brede waaier van sociale, culturele of religieuze initiatieven aan te bieden. GPS neemt een bijzondere plaats in binnen het ruime aanbod aan studentenverenigingen. We zijn niet verbonden aan een enkele richting, faculteit of aan enkel de universiteit. Hogeschoolstudenten zijn immer ook meer dan welkom!


De omgekeerde afkorting van onze naam - GPS in plaats van SPG - is een knipoog naar het bekende navigatiesysteem. Met die naam geeft StudentenPastoraal Gent iets bloot van zijn doelgroep : we willen er zijn voor jonge zoekers, voor hen die onrustig verlangen naar meer. GPS wil hen op een gewone en menselijke manier tonen waar Leven te vinden is, waar je nooit vergeefs zoekt : bij Iemand die zelf op zoek is naar de mens. Misschien is GPS in die zin veeleer een vind- dan een zoeksysteem: hoe en waar kunnen studenten zich vandaag laten vinden door God.


Aangesloten bij het politiek-filosofisch convent (PFK UGent), blijft GPS apolitiek temidden van het hele spectrum vertegenwoordigde politieke gezindheden. Daarnaast zijn we verbonden aan de dienst jongerenpastoraal van het bisdom en nauw betrokken bij allerhande jongerenactiviteiten.


Bekijk zeker de activiteiten die het GPS-presidium aanbieden.


Heb je vragen of opmerkingen ? Heb je suggesties voor activiteiten ? 
Mail gerust naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. !


Voor actuele informatie over onze activiteiten, neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina en onze twitteraccount!