• Afdrukken

ICT-helpsite

Toegang tot de map van je vereniging

Eerst VPN verbinding opzetten

Ongeacht het besturingssysteem is het eerst nodig een vpn-verbinding op te zetten.

Windows

Deze instructies zijn voor Windows 8. De instructies voor Windows 7 en Windows 10 zijn grotendeels gelijkaardig.

Start Windows Verkenner, selecteer links de locatie 'Deze Computer' en kies bovenaan het tablad 'Computer'. Klik op de knop 'Map network drive'.

navigatie netwerkverbinding maken

In het venster dat verschijnt tik je bij Pad of Map: \\student.ugent.be\de_naam_van_je_vereniging

venster netwerkverbinding maken

Klik op 'Verbinden met andere gebruikersnaam'.

Klik op OK en vul de accountnaam van je vereniging en het wachtwoord van je vereniging in als daar om gevraagd wordt.

Je kunt nu de netwerkschijf gebruiken alsof het een lokale schijf is door te verwijzen naar de letter die de schijf toegewezen kreeg, bv. F:.

Ubuntu

Installeer het cifs utils package (apt-get install cifs-utils).
Mount de schijf met het volgende commando:

sudo mount -t cifs -o username=accountnaam_vereniging,password=paswoord,uid=1000 //student.ugent.be/accountnaam_vereniging /mountpoint

Hier vervang je accountnaam_vereniging door de variabelen die gelden voor jouw vereniging. /mountpoint vervang je door de directory waar je de share wenst toe te voegen in je directorytree. Zorg uiteraard eerst dat deze bestaat.

Mac

Om in mac os x toegang te krijgen tot je account doe je dit:

• finder -> go -> connect to server
  • smb://student.ugent.be/naam_van_je_vereniging
  • connect
  • username (naam vereniging) en password (paswoord vereniging) invullen

Vragen/opmerkingen?

Met vragen kun je steeds terecht bij de it medewerker