Petitie voor het afbouwen van dierproeven

SENSE droomt van een wereld waarin geen dierproeven meer uitgevoerd worden. We streven naar de volledige afschaffing ervan, maar begrijpen dat dit een stapsgewijze verandering zal zijn. Daarom willen we de Belgische universiteiten, en specifiek de UGent, aanmoedigen de volgende stappen te ondernemen: 1) Transparanter zijn omtrent dierproeven die in hun naam worden uitgevoerd. Wij vragen transparantie over: · het aantal proefdieren dat gebruikt wordt · de levensomstandigheden van de proefdieren · de proeven die uitgevoerd worden · de evaluatie van de drie V’s: vermindering, verfijning en vervanging van dierproeven. 2) Meer inspanningen doen om dierproeven overbodig te maken. SENSE dringt erop aan (grotere) investeringen te doen in alternatieven voor dierproeven. De kennis is er al, dus wij vragen zowel studenten als ZAP (zelfstandig academisch personeel) deze toe te passen. De petitie kan je hier tekenen.