Sense aanwezig op de Student Kick-Off!

Gewapend met vegan hapjes, onze petitie voor het afbouwen van dierproeven aan de UGent en een hoop enthousiasme, was Sense ook dit jaar weer aanwezig op de Student Kick-Off. Al vanaf 11u waren Milan, Anne-Lore en Hanne van de partij voor het klaarzetten van onze stand. We hadden voor elk wat wils: brownies, kokosballetjes en havermoutkoekjes voor de zoettebekken, wortels met hummus en toastjes met pesto en zelfgemaakte kaas voor de liefhebbers van hartige hapjes. Studenten houden van gratis eten, dat weet iedereen en dat merkten wij ook weer, de hapjes werden smakelijk verorberd! Naast het proeven van de hapjes, was er ook tijd voor het inkijken van onze talrijke boeken, het tekenen van onze petitie en het meenemen van enkele informatieve flyers. Na een aangename dag, waarin we af en toe zelf ook eens durfden te proeven van de hapjes, was het tijd om onze stand op te ruimen en moe maar voldaan af te sluiten.

We willen hierbij iedereen bedanken die even geproefd heeft van het veganisme! Hopelijk zien we jullie op onze openingsactiviteit, dinsdag 4 oktober om 19u30 aan de trappen van de Blandijn!

Petitie voor het afbouwen van dierproeven

SENSE droomt van een wereld waarin geen dierproeven meer uitgevoerd worden. We streven naar de volledige afschaffing ervan, maar begrijpen dat dit een stapsgewijze verandering zal zijn. Daarom willen we de Belgische universiteiten, en specifiek de UGent, aanmoedigen de volgende stappen te ondernemen: 1) Transparanter zijn omtrent dierproeven die in hun naam worden uitgevoerd. Wij vragen transparantie over: · het aantal proefdieren dat gebruikt wordt · de levensomstandigheden van de proefdieren · de proeven die uitgevoerd worden · de evaluatie van de drie V’s: vermindering, verfijning en vervanging van dierproeven. 2) Meer inspanningen doen om dierproeven overbodig te maken. SENSE dringt erop aan (grotere) investeringen te doen in alternatieven voor dierproeven. De kennis is er al, dus wij vragen zowel studenten als ZAP (zelfstandig academisch personeel) deze toe te passen. De petitie kan je hier tekenen.

Website in opbouw

Hallo! De SENSE website is momenteel nog niet volledig functioneel, maar we werken eraan. Binnenkort vind je hier alles over de studentenvereniging aan de UGent, inclusief de volledige kalender met onze activiteiten in het academiejaar 2014-2015 en relevante informatie over dierenrechten en veganisme.

Ondertussen kan je zeker al terecht op onze Facebook pagina: facebook.com/startmakingsense.