Sendai

Ik ben Sander, op uitwisseling in Sendai aan Tohoku Daigaku en verblijf in het International House Sanjo 1. Dit zal ook mijn eerste reis naar Japan zijn.

Mijn vlucht naar Japan is probleemloos verlopen: Niet te veel traantjes gelaten bij het afscheid (maar met moeite), zonder problemen naar Kopenhagen gevlogen en na een kleine vier uur wachten op de volgende vlucht, naar Narita, Japan. Een elf uur durende vlucht gevuld met Zweedse puzzels, The Grand Budapest Hotel (topfilm), Kimi no Na wa (voor de tweede keer, omdat het kon) en proberen te slapen maar daar compleet in falen omdat je dus gewoon niet rechtop zittend kan slapen. Eens in Narita aangekomen was het de trein op naar Ueno en daar de Shinkansen naar Sendai. Op allebei de ritten zat ik daar met een 30 kilo zware zak die ik nergens kwijt kon. Een geluk dat er in de Shinkansen een vriendelijke conducteur was die mij hielp om hem ergens uit de weg te zetten! Eens ik dan eindelijk in Sendai was, begonnen verschillende dagen van zogeheten administratieve rompslomp: Registratie bij de dorm, registratie bij het gemeentehuis, universiteitsdocumenten in orde brengen, betalingen doen in de bank of het postkantoor, … . Allemaal terwijl je een jetlag hebt, je gewoon moet raken aan een vreemd land en je probeert om een goede voedselvoorziening te vinden (Family Mart en 7/11 tot nu toe). Kortom: een heel avontuur (maar heb bijlange geen spijt van mijn beslissing).

sendai city view

Nu al mijn administratie in orde is kan ik nu dus eindelijk aan de lessen beginnen. Ik ga dus les volgen aan de Tohoku Daigaku op de Kawauchi-campus. Deze campus bevindt zich ongeveer een goeie 35 minuten stappen van mijn dorm of ongeveer 12 minuten met de bus (die om de 50 minuten rijdt, dus goed het busrooster checken). Wanneer ik te voet van mijn dorm naar de Kawauchi-campus ga, steek ik de Hirose-rivier over via de Yodomibashi-brug. Deze rivier stroomt voor 45km door Sendai en is een belangrijk symbool van de stad.

Sendai Rivier

Hierbij eindigt dan dit tekstje. Ik zie jullie hopelijk terug in het volgende.