Spring is coming

'Red Brick Office', het voormalige regeringsgebouw. Niet meteen wat je zou verwachten in Japan!

Hallo iedereen! Ik ben Malou, momenteel een derdejaarsstudent Japanologie van Universiteit Gent. Samen met mijn klasgenoot Tanguy zullen wij het zomersemester doorbrengen op Hokkaido University in Sapporo. Fantastisch toch? Maar … wat voor een plek is Sapporo eigenlijk?

Hokkaido is het meest noordelijke eiland van Japan. Deze plek staat bekend om zijn prachtige bergen, natuur en barre winters. Wij verblijven in de hoofdstad, Sapporo. Elk jaar wordt hier een sneeuwsculpturen festival gehouden in het midden van de stad – in openlucht! Vrij hardcore dus. Hoewel we op 4 april hier aankwamen lag er langs de wegen nog een hoop sneeuw en de ijzige wind gaat door merg en been. Whoooosh ~

De grootste sterkte van Hokkaido is ongetwijfeld de natuur (die we nog moeten beginnen verkennen, daar dus later meer over :D), maar dit weekend ben ik wat gaan rondfietsen in de stad en heb ik toch enkele leuke plekjes gevonden.

‘Red Brick Office’, het voormalige regeringsgebouw. Niet meteen wat je zou verwachten in Japan!

Waarschijnlijk omdat Hokkaido pas in de Meiji-era door de Japanners gekoloniseerd is voelt het anders aan dan de rest van Japan. De huizen zijn eerder in Amerikaanse stijl en er heerst een totaal andere sfeer dan in Osaka of Tokyo. Hier gaat alles net iets rustiger.

Deze jongens wilden ongetwijfeld mijn onigiri stelen.

Een beetje verderop kom je aan de ‘Sapporo Clock Tower’ aan. Momenteel is dit een museum over de geschiedenis van de stad.

sapporo-clock-tower

Ook vond ik een stukje België.

Gotta love our beer
Gotta love our beer ~

Zo, tot hier de kleine preview van onze nieuwe woonplaats! Next up: Hokudai campus en meer over ons dagelijks leven. See you! ❄ ❄