Gegroet beste leden, fans en andere lezers. Ik ben Jordy, jullie lieftallige webmaster, en verblijf momenteel in Hachioji, Tokyo. Na een urenlange vlucht, een gevecht op leven en dood met mijn bagage in het station van Shibuya en alle nodige struggles in het verre Japan ben ik na een maandje toch al goed gewend geraakt aan het leven hier.

De universiteit die ik heb gekozen voor mijn uitwisseling is Meisei in Hino. Wanneer je uit het Tama Monorailstation stapt heb je twee keuzes: ofwel ga je naar rechts naar de Chuo-universiteit, ofwel naar links voor Meisei. De laatste is duidelijk de beste optie, een prachtige en moderne campus, toffe mensen en een hele goeie begeleiding. Echter is deze universiteit nog niet zo lang bezig met uitwisselingen en komen er jaarlijks ook niet zo veel buitenlanders. Dit jaar zijn er maar liefst… 10 uitwisselingsstudenten! Maaike en ik zijn de enige twee blanken hier, omringd door 8000 andere studenten… Dus ja, we vallen wel een beetje op.

Meisei Sol Blanco De Sol Branco, een supermooie open plek in het midden van de campus

Deze universiteit zit vol verrassingen. De mooie campus met prachtige (verborgen) plekjes om te ontdekken, het feit dat je hier als enige blanke bent… en het feit dat – in tegenstelling tot de universiteiten waar de rest nu zit – zowat alle vakken volledig in het Japans zijn. Gelukkig hebben we genoeg keuze gehad uit interessante vakken, zoals fieldwork lessen, waarvoor we geen grote Japanse handboeken moeten gebruiken, maar we meer aan klasgesprekken e.d. kunnen doen. Niet alleen interessant, maar ook nog eens een goeie oefening voor ons Japans, aangezien we deze vakken volgen met de “gewone” Japanse studenten.

meisei fountain

De grootste voordelen aan deze universiteit zijn toch het grote aantal kansen om Japans te spreken (aangezien er weinig andere uitwisselingsstudenten zijn), de moderne campus en het feit dat je op iedere vrije dag gewoon naar het centrum van Tokyo kan gaan!

Genoeg voor nu, Jordy out!