De Brug 2.0

Toog met kleine bordjes groenten, tofu of vlees. Wat verder staat de vis en tonkatsu (schnitzels).

Koekoek!
Het is weer een tijdje geleden sinds de eerste post, maar wees gerust, we zijn nog in leven. Meer nog, we hebben het de laatste tijd zo druk gehad – schoolwerk, uitstapjes, schoolwerk,… De lessen zelf zijn misschien niet zo zwaar maar dat wordt gecompenseerd met huiswerk. Daar kunnen ze hier niet genoeg van krijgen.

Zoals beloofd zal ik nu een stukje van de campus onthullen. Vandaag het allerbelangrijkste: de cafetaria. Er zijn op de campus drie cafetaria’s: eentje helemaal in het zuiden, eentje in het midden en tot slot eentje in het noorden. Elk hebben ze een licht aangepast menu en de middelste cafetaria heeft zelfs een klein bakkerijtje ernaast. Echt fan-tas-tisch. Tanguy en ik gaan meestal in de noordelijke cafetaria eten omdat die naast het gebouw is waar we les hebben.

Bijna alle typisch Japanse gerechten zijn te krijgen: vooraan heb je verschillende soorten ramen en soba, in het midden kan je curry krijgen en donburi. Wie creatief wil zijn kan zijn eigen bordje samenstellen met tal van stukjes vlees, vis of tofugerechten die in een glazen kast staan.

cafetaria toog

Er zijn twee soorten buffet: koude, rauwe groenten en slaatjes (pompoensalade, tonijnsalade enz) en het warme buffet met dingen zoals takoyaki, gyoza, warme groenten en vlees… Het warme buffet verandert elke dag een beetje, dus het wordt niet saai!

Koud buffet cafetaria warm buffet cafetaria

Tot slot is er naast de kassa nog een dessertentoog en een drankenijskast (water en thee zijn gratis). Na de kassa heb je een hele tafel vol allerlei soorten dressings voor op je salade en kruiden voor op de rijst. Je komt niets tekort. Buiten misschien een zitplaats. Vanaf stipt 12.01 stroomt de cafetaria vol hongerige studenten en is het vechten om een plek.

Ik eet zelf zo goed als elke dag in de cafetaria en dankzij de talloze mogelijkheden blijft het heerlijk. En de prijs? Wel… dat hangt er vanaf. Als je jezelf wat kan inhouden kan je perfect voor 400 yen eten (iets meer dan drie euro). Ben je echter zoals ik, dan ligt het vaker rond de 700 yen (iets van vijf euro en half).

cafetaria Malou bord

Ps: dit is de rijstmachine.