Het is alweer begin juni… ons verblijf in Japan is al halfweg! Hoewel het zomerweer een beetje op zich laat wachten, zijn er deze periode allerlei festivals en evenementen (zie de vorige post over het Lilac Festival en de Sapporo Ramen Show). Dit weekend was het de beurt aan het schoolfeest. Wat houdt dit nu precies in? Eten overal – muziek, dans en sfeer 🙂

Zoals je kan zien deden de studenten hard hun best om je aandacht te trekken! Er was zowel typisch Japans festivalfood (yakisoba, okonomiyaki, takoyaki,…) als internationale gerechten. Er zijn immers erg veel internationale studenten en families die hier in Sapporo wonen. Turkse kebap, Vietnamese noodles, Poolse worsten,… noem maar op! Tussen alle snacks door kon je ook spelletjes spelen (beetje zoals een kermis), sommige clubs hadden een café en ja – er was zelfs een spookhuis. Anime got it right.

Vooral in de avond was het festival zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Er was veel minder volk (overdag liep de straat over van de bezoekers) en de lampjes aan de kraampjes zijn erg romantisch. Op sommige plekjes hadden de studenten sfeervolle lichtjes en kunstwerken gezet. Oh ja, laat op de avond betekent ook eten aan korting 😉

Tot slot waren er ook heel het weekend door optredens van de talrijke clubs hier op campus. Overdag en ‘s avonds waren er dans- en muziekoptredens op het podium. En daar kon de spectaculairste van al niet op ontbreken natuurlijk: de yosakoi club waar Tanguy lid van is 🙂 ‘Yosakoi’ is een typisch Japanse dansstijl die wordt opgevoerd op festivals en evenementen. Erg indrukwekkend (vooral de plottwist op het einde).