Dag iedereen! Een beetje laat, maar hier ben ik om jullie onder te dompelen met mijn ervaringen in Kanazawa!

Tot nu toe verloopt alles hier zeer goed. Het weer is super, de mensen sociaal en de kamers comfortabel. Zowel Maddy, Arno en ik hebben al veel kunnen genieten van de activiteiten op en rond de campus. Omdat het soms wat moeilijk is om uit het niets te praten met Japanse studenten, organiseren heel wat clubs activiteiten voor uitwisselingsstudenten en Japanners samen. Zoals een gezellige sake avond, een heerlijke BBQ in het zonnetje of zelfs een sportief toernooitje volleybal.

Naast de ‘Honwa Cafe’ en verscheidene bibliotheken op de campus, kan je ook altijd de bus nemen (15 minuten en 360 yen)naar het centrum en genieten van het Kenrokuen park of het kasteel van Kanazawa die tijdens de Sakura periode heel wat toeristen aantrekt. Wanneer je de foto’s bekijkt, kan je wel begrijpen hoe dit komt.

Dit weekend was er het “Hyakumangoku Festival” in Kanazawa. En ik heb het geluk gehad dat ik kon deelnemen aan de parade. Één van de meest unieke ervaringen ooit! 🙂